Actividad
Aquest va ser el somni d'un home tocat per la tramuntana i ara és la realitat i la lluita de l'equip-família, volem seguir somiant. Petit celler situat a Cistella, l'Alt Empordà. De manera artesanal, familiar i conscients que som petits, adaptant les noves tecnologies a la nostra escala, produïm un màxim 14.000 ampolles de vi l'any. Comptem amb 10 Ha de vinya a menys de 500 metres al voltant del celler. Les varietats que hi tenim són les més adients pel nostre sòl i el nostre clima: Chardonnay, Merlot, Ull de Llebre i Cabernet Sauvignon. Elaborem 4 tipus de vins, el MasVida 17, MasVida 117, MasVida 23 i MasVida 32. Sempre a punt per escoltar el que ens ofereix la vinya, el que ens demana el most, embotellant el millor de cada anyada. Fem visites i activitats de tot tipus al celler, maridatges a restaurants de la comarca, tasts allà on ens els demanen i anem a fires del sector a donar a conèixer la nostra feina. Salut!
A MasVida també fem oli. Vam recuperar el cultiu de l'olivera i de mica en mica hem arribat a plantar més de 4.000 oliveres de les varietats Manzanilla, Picual, Argudell i Arbequina. Produïm uns 20.000 kg d'olives que, a un rendiment del 18,5%, ens donen més de 3.800 litres l'any. Recollim les olives al desembre, les duem al trull i allà, a través d'una premsada en fred, a través de processos mecànics, s'extreu l'oli d'oliva verge extra MasVida.
Compartir l'oli MasVida és un dels nostres projectes de futur. Esperem tenir-ho enllestit ben aviat perquè pogueu gaudir a casa vostra d'aquest petit tresor!
?El tipus d'oli depèn molt de les propietats organolèptiques típiques de cada varietat i del cupatge que posterior fem amb elles. Quin oli és el que us agrada més?
Manzanilla produeix un oli profund i amarg, molt aromàtic i afruitat.
Picual presenta uns matisos sensorials específics que fan aquest oli fàcilment identificable en el conjunt dels olis varietals. Afruitat, fragant, amarg, picant i astringent, es suavitza amb el pas del temps.
Argudell és la varietat endèmica de l'Empordà, produeix un oli dens de color verd-groc, una sensació agradable al paladar, lleugerament amarg i picant.
Arbequina presenta un color groc amb reflexos verds. Olfactivament és net i persistent amb matisos herbacis, en boca és més aviat dolç. Molt equilibrat.